dinsdag 5 augustus 2008

De intolerantie van de mensen...

Gisteren op het nieuws een topic gehoord waar ik echt weer van moest zuchten.
Een koppeltje heeft in een Mechels appartementsgebouw een crèche geopend. En nu willen de andere bewoners dat die crèche gesloten wordt. Reden? Geluidsoverlast, stankoverlast (vuile pampers in de containers) maar bovenal staat er in de statuten van het gebouw dat er geen handelsactiviteit mag uitgevoerd worden in de appartementen.
Link naar artikel in de standaard.be
De andere bewoners zijn 50+ (het merendeel toch) en vrezen dat de aanwezigheid van de crèche de waarde van hun eigen appartement zal doen dalen.
Als die crèche al een effect heeft op de prijs dan zal het een positieve prijs zijn. Een jong koppel (gelijk Hilde en ik) gaan makkelijker wat meer betalen voor een appartement dat heel dicht ligt tegen dingen die nuttig zijn. En een crèche is dezer dagen heel nuttig (allez, als ge kinderen hebt toch... wijle dus nog niet)
Nee, de oudjes moeten de droom van deze jonge ondernemers de kop in slaan. De eigenaar van het pand waar de crèche in uitgebaat wordt heeft het contract zo opgesteld dat er ENKEL een crèche in mag uitgebaat worden. De stad Mechelen heeft toestemming gegeven en er is zelfs een advocaat bij te pas gekomen alvorens de crèche openging om zeker te zijn dat er geen problemen zouden zijn.
Sjah, buiten de intolerantie van de mensen gerekend eh...

Terzijde: in het verslag op de tv is er geen enkele 'klachtneerlegger' in beeld gekomen... I truly wonder why...

Geen opmerkingen: